SANGENE - sangskriverklubben

Gå til indhold

Hoved menu:

UDGIVELSER > CD 2023"Luk døren stille når du går,"


"Et lille håb,"

"Skriv det op,"
er inspireret af Tommy Seebach der på et tidspunkt til en god ven nævnte, at man måske godt kunne skrive en sang med hooklinen: "Skriv det op - skriv det ned." Tommy ¨nede aldrig at skrive sangen, men hans ven fortalte mig om samtalen og det inspiredere mig til sangen.

"Min PhD,"
Der er så mange, der stræber efter høje uddannelser.. Nogle af lyst og kærlighed til uddannelsen og andre for at få en flot titel..Som pensionist er det nemt at på en PhD - man er jo bare Pensionist Hele Dagen.

"Sømanden,"
er en hyldest til de tusinde af historier der hver dag fortælles i hver en afkrog af det danske land. Historier som pirrer fantasien hos fantaster, dagdrømmere, og romantikere, og sikrer at det usagte eventyr altid venter for den nysgerrige. Og så er sangen en hyldest til varmen og glæden ved at kunne kalde sig dansker og dét at kunne kalde Danmark sit hjem.
Vores 2 sange er resutaterne af en opgaver som vi fik i sangskriverklubben.

"Morgenmad,"

beskriver hvor svært det kan være at vælge den rigtige start på dagen.

"Skal vi vugge i en båd,"
er en lille kærlighedshistorie."Find Fem Fejl,"
De fleste af os kender dem godt; de selvretfærdige mennesker, som har gjort det til deres mission her i livet at finde og påpege fejl hos andre, og hvis der ikke er en regel, som de kan håndhæve, så laver de én selv!
Således også med "Hr. og fru Suhr", der førte sig frem som selvbestaltede politibetjente på en vestsjællandsk campingplads, og dette er temaet i "Find Fem Fejl". I gamle dage gjorde man grin med som dem, som man ikke brød sig om med en smædevise, og denne sang er altså en moderne en af slagsen.

"Min Have,"
"Når jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal lave, kan jeg altid gøre nytte i min have"
– sådan starter sangen "Min Have", og så står den ellers på en lang opremsning af alle de opgaver, som en flittig havemand kan møde i løbet af en sæson. Manden bliver helt forpustet, og det kan enhver forstå, men heldigvis bliver alle opgaverne ikke ordnet på én dag J


Vi har to meget forskellige sange på CD'en.

"Fest på kroen" er en glad sang med 60-vibe, en humoristisk tekst og en hyldest til sang og bægerklang.

"Gadetøs" handler om en mand der har mødt en frisk pige fra stenbroen, som han har forelsket sig i.

Vi er rigtigt glade for resultatet og det var spændende at følge processen, hvor sangen fik liv i de dygtige musikeres hænder, og rytmen endte med at blive lidt reggae-inspireret.


"Bedste solfangerstil,"har Ole skrevet, da han både er Bedste-far og Solfanger. Den beskriver også, at det at blive gammel ikke bare er hygge med børn, børnebørn og de andre gamle i solen. Den barske virkelighed for mange er, at det også er forbundet med slidte og smertefulde led og nedsat syn og hukommelse ! Sangen blev færdig, hvor Corona restriktionerne var sat i værk. Hvor man virkelig trængte til at komme ud, når man har været lidt for længe hjemme! Den er også en opfordring til at blæse på skønhedsindustrien. Jeg vil hylde rynkerne. Jeg vil hylde fællesskaberne, hvor man synger med den stemme man har, mens tørsten slukkes af en trylledrik!

"Morgenmadshygge," blev til, efter vi i Sangskriverklubben havde givet os selv opgaven "Morgenmad".
Hanne ville lave en glad sang, som skulle være en hyldest til en lille hverdagsbegivenhed og samtidig skulle udtrykke en stor livsglæde og kærlighed. Jeg ønskede, at sangen skulle have en hurtig fremdrift og et omkvæd, der let kunne synges og nynnes med på. Og nok så vigtigt ønskede jeg; at folk der hørte sangen, kom til at holde af den, som jeg selv
J

Eileen
handler om en ung smuk pige som jeg kendte perifert i min ungdom. Denne unge pige var en dygtig og arbejdsom pige i skolen som jeg husker hende. Hun faldt for en fyr der kørte Mc, der var ret sej. (syntes hun). Desværre havde han en skjult side hvor han handlede med narko. Han fik introduceret hende til stoffer og det gik helt galt. Hun gik langsomt i hundene.  Sangen handler om hendes deroute og fald og omgivelsernes sorg over det.

Bring Christmas Home Tonight
handler om hvor livsbekræftende det er at samle min familie ved højtiderne og se de små næsten ikke kunne være i sig selv af begejstring og spænding
Her tegner jeg et billede af hvor vigtig familien er for mig. Jeg er romantiker af natur og nyder julen og vintervejret.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu