Om tekster - sangskriverklubben

Gå til indhold

Hoved menu:

AKTIVITETER > SANGSKRIVNING > Søren Westerholm

Hvor kommer så teksterne fra?
(Skriv dit nye hit, men gør det så enkelt som muligt!)
KISS – princippet (Keep It Simple Stupid) har altid været et mantra for mig og det gælder også min tekstskrivning. Lad endelig være med at kaste dig ud i nogle uoverskuelige overvejelser eller problemstillinger. Skriv gerne ud fra dine egne erfaringer – gode som mindre gode. Det sætter ofte skub i sangskrivningen, hvis man tænker på én eller anden situation eller oplevelse fra ens eget liv. Pas dog på at du ikke falder for fristelsen til kun at skrive om ”Hjerte & Smerte i sin simple form,” da det i længden bliver noget trivielt at høre på :-)

Inspiration
Det gælder om at være åben og øve sig i at lytte til hvad der sker omkring dig. Du kan måske høre to veninder tale engageret ”om mænd har en udløbsdato” eller du ser et skilt i et supermarked der ser sjovt ud, et opslag på Facebook hvor en lille dreng skriver: ”Jeg ville ønske at jeg var deres telefon – så ville de holde mig i hånden hele dagen.” eller et billede som vist her.

Det med at samle på ideer (Hook-lines) til tekster er et meget vigtigt værktøj i sangskrivningen.  Du kan hente inspiration alle steder f.eks. på Gajol-æsker, eller på Facebook. Jeg har medtaget et par eksempler. Hører du eller ser du noget der kan bruges til en sang gælder det om at få det registreret – i en lille notesbog – eller i din telefon, som du altid har med dig.


Gør din tekst nærværende
Når du skriver en tekst er det en rigtig god ide at inddrage kendte geografiske lokationer. Dette gør at modtageren kan associere sig med din tekst.

Egne erfaringer rækker ikke altid
Søger du efter ideer til nye sange kan du vælge at deltage i sangskrivningskurser, hvor du kan få yderligere inspiration. Du kan også vælge at melde dig ind i en sangskriverklub få undervisning. En meget brugt metode er Co-Writing.

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu